Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Italya Türk Köyü : Italya Da Bir Turk Koyu Moena Italya Avusturya Sinirinda Yer Alan By Italya Ucak Bileti Medium - Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor.

Italya Türk Köyü : Italya Da Bir Turk Koyu Moena Italya Avusturya Sinirinda Yer Alan By Italya Ucak Bileti Medium - Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor.. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım.

İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Moena'da türk nüfus yok aslında. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır.

Italya Daki Turk Koyu Moena Ve Yeniceri Balaban Hasan Topragizbiz Blog
Italya Daki Turk Koyu Moena Ve Yeniceri Balaban Hasan Topragizbiz Blog from www.topragizbiz.com
Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. Moena'yı türk köyü yapan adam. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. İtalya`daki moena köyü`nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya`daki moena köyü`nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

A Deniz Guzelay على تويتر Italya Da Turk Izleri Moena El Turco Koyu Turkce Bilmeden Ve Turkleri Gormeden Yaklasik 350 Yil Boyunca Turk Kulturunu Yasatan Italya Nin Alp Daglari Nin Kolu Manzori Daglari Nin Eteginde
A Deniz Guzelay على تويتر Italya Da Turk Izleri Moena El Turco Koyu Turkce Bilmeden Ve Turkleri Gormeden Yaklasik 350 Yil Boyunca Turk Kulturunu Yasatan Italya Nin Alp Daglari Nin Kolu Manzori Daglari Nin Eteginde from pbs.twimg.com
Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. İtalya`daki moena köyü`nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil;

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. 12 şubat 2014 | toplam okunma: Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali.

Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor.

Italya Da Bir Turk Koyu Moena Ottoman Empire Captain America Superhero
Italya Da Bir Turk Koyu Moena Ottoman Empire Captain America Superhero from i.pinimg.com
Moena'da türk nüfus yok aslında. İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır.

Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla dabilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. İtalya`daki moena köyü`nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı.

Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü italya. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır.